Σύμφωνα με τους σημερινούς κατόχους του σημερινού εμπορικού σήματος, Lanman & Kemp Barclay, η Florida Water εισήχθη στη Νέα Υόρκη από τον αρωματοποιό (και ιδρυτή της αρχικής εταιρείας) Robert I. Murray, το 1808

Το 1835 ο Murray έγινε μέλος του David Trumbull Lanman και η εταιρεία έγινε Murray & Lanman, μετά David T. Lanman and Co. και το 1861 έγινε Lanman & Kemp. Η εταιρεία δηλώνει ότι το προϊόν της, που πωλείται πλεόν με την επωνυμία Murray & Lanman, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον αρχική συνταγή του 1808 και ότι η τρέχουσα ετικέτα είναι επίσης μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του 1808

Το Florida Water θεωρήθηκε unisex κολόνια, κατάλληλη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Εγχειρίδια βικτοριανής εθιμοτυπίας προειδοποίησαν τις νεαρές κυρίες για την «προσβλητική» εντύπωση που δημιουργούσε ένα ισχυρό άρωμα, αλλά η Florida Water και η Eau de Cologne τις συνιστούσαν ως κατάλληλες για όλους, μαζί με φακελάκια για άρωμα λινού και φρέσκα λουλούδια στο κορσάζ. Μεγάλες ποσότητες χρησιμοποιήθηκαν επίσης από τα κουρεία ως κολόνια και μετά το ξύρισμα. Στη δεκαετία του 1880 και του 1890, ο Murray & Lanman Florida Water διαφημίστηκε ως “Το πλουσιότερο από όλα τα αρώματα” και “Το πιο δημοφιλές άρωμα στον κόσμο”.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εφάρμοζαν το Florida Water στο δέρμα και τα ρούχα τους,  το έπιναν,  το ψεκάζαν στον αέρα ως απολυμαντικό, το χρησιμοποιούσαν ως aftershave,  γέμιζαν τις μπανιέρες τους και πολλά άλλα. Με τόσες πολλές χρήσεις, η Florida Water ήταν ένα απαραίτητο προϊόν για οποιοδήποτε σπίτι του 19ου αιώνα. Το Florida Water αξιοποιήθηκε ακόμα και σε παραδόσεις αιώνων, στις οποίες τα κατασκευασμένα αρωματικά οινοπνευματώδη δεν διακρίνονταν από τα φυσικά ιατρικά νερά. Ένας θρύλος του 14ου αιώνα, για παράδειγμα, υποστήριξε ότι το Ουγγρικό Νερό (παρόμοιας παρασκευής σκεύασμα) αποκατέστησε την παρθενική ομορφιά της Ουγγρικής Βασίλισσας.

Οι Σαμάνοι Θεραπευτές στο βόρειο Περού, χρησιμοποιούν το Florida Water  για τελετουργικούς σκοπούς. Για να κάνουν «ενεργειακό καθαρισμό», «ανθοφορία», προσφορές στον κάκτο San Pedro (Trichocereus pachanoii) και τις huacas (ιερές τοποθεσίες), και για να μαρινάρουν τα καπνά για το singada, πράξη εισπνοή καπνού μέσω της μύτης ως μέρος των δράσεων που πραγματοποιούνται στις τελετές θεραπείας . Σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Mario Η Polia, οι θεραπευτές της Sierra de Piura διακρίνουν τα φυσικά αρώματα από τα τεχνητά ή εκείνα που κατασκευάζονται βιομηχανικά, προτιμώντας τη χρήση φυσικών αρωμάτων από τα βιομηχανικά, εκτός από τις πρακτικές της «ανθοφορίας». Για αυτό λόγο έχουν επιλέξει το Florida Water, επειδή κατασκευάζεται από αγνά υλικά.

Το Florida water χρησιμοποιείται επίσης τελετουργικά σε τελετές ayahuasca στη Βολιβία και το Περού: το curandero ή curandera  ρουφούν μια γουλιά  και στη συνέχεια τη φυσούν πάνω στο το κεφάλι και στις παλάμες.

Στην Ονδούρα ως γιατροσόφι χρησιμοποιούν το Florida Water  για τρίψιμο στο σώμα σε περίπτωση επιληπτικής κρίσης. Επίσης, στην Κεντρική Αμερική, το Florida Water είναι μέρος των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται από τους παραδοσιακούς θεραπευτές των Μάγια στη Γουατεμάλα.