Η εφαρμογή pomade είναι ένα από αυτά τα πράγματα που φαίνονται σχετικά απλά. Ίσως ποτέ δεν θα κάτσετε να μάθατε πώς να το κάνετε, αφού δεν υπάρχουν και πολλά για να μάθετε. Ή έτσι φαίνεται! Υπάρχει όμως σωστή σειρά των πραγμάτων που πρέπει να γίνουν και σίγουρα ένας καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε το pomade που θα σας δώσει καλύτερο αποτέλεσμα

Πρώτα απ ‘όλα: Τι είναι το pomade;

Το Pomade είναι ένα μαλακό προϊόν που μοιάζει με τζελ ή κηρώδη κρέμα που συνήθως προσφέρει μια σειρά από κρατήματα και λάμψεις, ανάλογα με τη φόρμουλα του. Αυτές τις μέρες, η λέξη «pomade» έχει εναλλαχτεί με τη λέξη «προϊόν μαλλιών». Το βλέπετε γραμμένο σε προϊόντα που υπόσχονται υψηλό κρατήμα και λάμψη, ή ακόμα και χαλαρό κράτημα με ματ φινίρισμα (συν ένα σωρό άλλα πράγματα στο φάσμα κρατήματος-λάμψης). Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε στεγνα μαλλιά ή σε νωπά μαλλιά με διαφορετικά αποτελέσματα. Έτσι, η λέξη  “pomade” αναφέρεται σε ένα φάσμα προϊόντων styling. Αρχικά τα μαλλιά θα πρέπει μα είναι αρκετά μακριά για να χτενιστούν με μια χτένα.

Διαλέξτε το σωστό προϊόν για το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε

Εδώ και μερικά ολόκληρος ο κόμος έκανε μια στροφή στα χτένισμα περασμένων δεκαετιών 50s και 60s , όπου το λείο και γυαλιστερό look ήταν cool .
Καθώς όπως οι γενειάδες γίνονταν αποδεκτές στο χώρο εργασίας, έτσι και τα γυαλιστερά  σλικαρισμένα χτενίσματα. Πλέον θα βρείτε δεκάδες προϊόντα styling  που θα σας δώσουν αυτό το slick& shinny look άλλα δεν θα τσιμεντώσουν τα μαλλιά κάνοντας σας να έχετε την αίσθηση πως φοράτε κράνος οπως παλιότερα με ζελέ.
Όλα τα προϊόντα δείχνουν τα επίπεδα λάμψης και κρατήματος στην ετικέτα. Δείτε παράδειγμα στης φωτογραφίες δεξιά.

Θα βρείτε στην ετικέτα τις πληροφορίες σχετικά με το κράτημα και την λαμψη

Πώς να εφαρμόσετε Pomade στα μαλλιά σας

1. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με πετσέτα (και αφήστε τα ελαφρώς βρεγμένα)

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις μη υδατοδιαλυτών προϊόντων, αλλά γενικά η πομάδες εφαρμόζονται καλύτερα σε μαλλιά που έχουν στεγνώσει με πετσέτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το pomade ενεργοποιείται από το νερό καθώτι υδατοδυαλιτό, γεγονός το οποίο το διαφοροποιεί από προϊόντα στεγνής εφαρμογής όπως κεριά, ίνες και πηλοί. (Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να τα εφαρμόσετε σε βρεγμένα μαλλιά, καταλαβαίνετε το γιατί.) Έτσι, μόλις λουστείτε  το πρωί, στεγνώστε τα μαλλιά σας με πετσέτα αλλά αφήστε τα ελαφρός νωπά σε επίπεδο που να μην στάζουν νερά άλλα είναι βρεμένα.

2. Απλώστε καλά την σωστή ποσότητα στα χέρια σας

Εδώ δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση “πόση πομάδα πρέπει να χρησιμοποιήσω;” γιατί κάθε προϊόν έχει τους δικούς του κανόνες και κάθε τύπος και μήκος μαλλιών θέλει διαφορετική ποσότητα  για να δουλευτεί.

Έτσι, η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να προσφέρουμε είναι η εξής: Εάν τα μαλλιά σας είναι αρκετά μακριά για να τα δουλέψετε σωστά με μια χτένα ξεκινήστε με μια ποσότητα όσο το νύχι στο μικρό σας δαχτυλάκι.

Απλώστε το προϊόν στα δάχτυλά σας τρίβοντας και με κυκλικές κινήσεις. Θα πρέπει το προϊόν να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στα άκρα των δακτύλων σας. (Θα επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία εάν δείτε ότι χρειάζεστε περισσότερο, απλώς την επόμενη φόρα θα ξεκινήστε με περισσότερο προϊόν.)

3. Εφαρμόστε την πομάδα στις ρίζες

Πρέπει πρώτα να στοχεύετε τις ρίζες. Η βάση των μαλλιών είναι το σημείο που θα σας δώσει τον έλεγχο του χτενίσματος, καθώς η ρίζα επηρεάζει την κατεύθυνσή της τρίχας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να απλώσετε το προϊόν στα ακροδάχτυλα και όχι στις παλάμες σας, έτσι ώστε να φτάσετε μέχρι τη βάση των μαλλιών και να κάνετε μασάζ με το προϊόν. Μην ανησυχείτε, θα συνεχίσετε περνώντας το προϊόν σε ολόκληρα τα μαλλιά – αυτό βρίσκεται στο Βήμα # 5. Ωστόσο, λάβετε υπόψη σας  ότι αυτή η συμβουλή λειτουργεί για όλα τα προϊόντα, styling ιδιαίτερα αυτά που εφαρμόζονται σε στεγνά μαλλιά. Πρέπει να στοχεύετε πρώτα τις ρίζες για να πάρετε από τη αρχή τον έλεγχο του χτενίσματος.

4. Κάντε μια 360 εφαρμογή

Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας και το επιθυμητό στυλ, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε πομάδα και περιμετρικά από το κεφάλι σας. Έτσι, δουλέψτε περισσότερο προϊόν και εφαρμόστε με τις άκρες των δακτύλων σας, μπορείτε επίσης να περάσετε τις παλάμες από τα μαλλιά για να μαζέψετε περισσότερο προϊόν και να το απλώσετε ομοιόμορφα. Μπορεί να χρειάζεται να δώσετε λάμψη και στο πίσω μέρος των μαλλιών ώστε να ταιριάζει με το πάνω μέρος.  Το πιο σημαντικό είναι ότι θα χρειαστεί να βάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο προϊόν στις πλευρές του κεφαλιού αν έχετε μήκος, όπως και στην κορυφή γιατί είναι τα σημεία που στρώνουν δυσκολότερα.

5. Χτενίστε

Τώρα μπορείτε να απλώσετε το προϊόν σε όλα τα μαλλιά σας. Το περισσότερο προιον θα παραμείνει στη ρίζα, αλλά θα χτενίζετε καλά ολόκληρο το κεφάλι για να διασφαλίζετε ότι η λάμψη και το κράτημα είναι ομοιόμορφα. Αφού χτενιστεί,  αν θέλετε μπορείτε ακόμα και να το περάσετε με τα δάχτυλα σας για να το μετατρέψετε σε μια πιο ανέμελη τελική εμφάνιση. Αλλά το χτενίσματος είναι απαραίτητο για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το προϊόν.

5. Το τελευταίο βήμα – φυσικό στέγνωμα η πιστολάκι

Τέλος, πρέπει να αποφασίσετε εάν θέλετε ή όχι να κλειδώσετε το στυλ με πιστολάκι μαλλιών. Ένα στέγνωμα με πιστολάκι αυξάνει τη διάρκεια ζωής του κρατήματος. Το πιστολάκι δίνει επίσης στα μαλλιά μια όγκο, κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο, γιατί σίγουρα θα έχει βαρύνει με το προϊόν. Έτσι, αν θέλετε περισσότερο όγκο και και λίγο πιο ματ υφή, απλώς στεγνώστε και κρατήστε τη χτένα σας στο χέρι για να διατηρήσετε το χτένισμα καθώς το κάνετε. Αν θέλετε σλικαρισμένο αποτέλεσμα και έντονη γυαλάδα αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

Αυτά όσο αναφορά τις πομάδες και την χρήση τους. Είναι σιγουρα ένα υλικό styling που αν δεν εχετε δοκιμάσει πρέπει να του δώσετε μια ευκαιρία γιατί θα σας λύσει τα χέρια. Θα τελειώνετε την πρωινή σας ρουτίνα του styling των μαλλιών στον μισό χρόνο και χωρίς εκνευρισμό. Την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από τις καλύτερες πομάδες της αγοράς. Ρίξτε μια ματιά στη παρακάτω συλλογή