Έχετε χρησιμοποιήσει hair tonic;

Έχετε ακούσει ποτέ για αυτά; Εάν είστε εξοικειωμένοι με τα pomade, πιθανότατα να έχετε ακούσει και για τα tonics , αλλά πόσα γνωρίζετε για αυτά; Έθεσα στον εαυτό μου αυτήν την ερώτηση πριν από πολύ καιρό, αφού είδα αρκετά νέα tonics να ξεπηδούν απο γνωστές εταιρίες προϊόντων styling και από τότε εξέτασα κάθε τύπο, τα έκανα μόνιμο μέρος της προσωπικής μου ρουτίνας στην κομμωτική.

Πρώτα απ’ολα, τι είναι το tonic μαλλιών;

Τα τονωτικά των μαλλιών υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες και αποτελούν βασικό συστατικό τόσο στην περιποίηση των ανδρών όσο και στην τέχνη του κουρέματος. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι μερικές φορές η λέξη «τονωτικό» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ουσία με φαρμακευτικές ιδιότητες , αλλά εδώ μιλάμε καθαρά για τα προϊόντα styling.

Οι πρώτοι χρήστες των tonics μερικές φορές τα ανέφεραν ως «υγρή πομάδα», πράγμα που αναδεικνύει το πρώτο γεγονός σχετικά με αυτά τα προϊόντα: είναι σχεδόν πάντα υγρά. Υπάρχουν τονωτικά φτιαγμένα από μια συλλογή λαδιών, όπως το Templeton Tonics (το οποίο θα συζητήσουμε αργότερα), ή υπάρχουν tonics όπως το Reuzel Grooming Tonic , που είναι υγρό, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρει και κάποια οφέλη στο styling!

Περισσότερα σχετικά με αυτό σε λίγο, αλλά η αγαπημένη μου χρονική περίοδος για να εξετάσω αυτα τα προϊόντα, είναι στην πραγματικότητα η δεκαετία του 50 και του 60, όπως αυτή η διαφήμιση δεξιά που είναι για τονωτικό μαλλιών Vaseline. Προσωπικά λατρεύω την μόδα της εποχής για την ανδρική περιποίηση τ και αυτό το tonic (το οποίο εξακολουθούν να φτιάχνουν ακόμα και σήμερα) λειτουργούσε σαν υγρή πομάδα όπου παρείχε ελαφρύ κράτημα και λάμψη και δημιουργούσε αυτά τα μοναδικά πρότυπα όπως του Έλβις ή του Τζόνι Κας. Τώρα ξέρω τι σκέφτεστε … εννοείτε ότι ο Έλβις δεν χρησιμοποίησε  American Crew; Ξέρω .. Έμεινα και εγώ έκπληκτος.(χεχεχε)

Γιατί να δοκιμάσω Tonic;

Αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλά νέα προϊόντα για εξερεύνηση μέσα σε αυτό το είδος και το Reuzel είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα. Αυτοί οι τύποι έχουν κάνει τεράστιο όνομα για τις κομμωτικές τους δυνατότητες και τις επώνυμες πομάδες, αλλά κατά τη γνώμη μου – τα tonics τους είναι από τα καλύτερα.

Προς το παρόν οι τύποι του Schorem στο Ρότερνταμ προσφέρουν 2 tonics, τo μπλε hair tonic
και το πορτοκαλί grooming tonic. Στο Κουρείον 123 τα χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και το καθένα εχει ιδιότητες που αξίζουν σίγουρα προσοχή. Το μπλε τονωτικό μαλλιών, είναι «ανανεωτικό», μου αρέσει να κρατάω στο ψυγείο (ένα κόλπο που έμαθα από ένα βίντεο της reuzel) και το καλοκαίρι όταν το κεφάλι μου είναι ιδρωμένο και λιπαρό, το παίρνω και βρέχω λίγο το κεφάλι μου, όχι μόνο μυρίζει υπέροχα, αλλά αφαιρεί όλη αυτή τη βρωμιά, όλο το προϊόν (δεν αφαιρεί πλήρως τα oil based προϊόντα αλλά μερικός) και για τους κουρείς μπορεί πραγματικά να βοηθήσει γιατί ανανεώνει τα μαλλιά πριν από το κούρεμα.

Πώς χρησιμοποιείτε το Tonic μαλλιών;

Το πορτοκαλί είναι το tonic που χρησιμοποιώ περισσότερο επειδή έχει μεγάλες δυνατότητες στο styling. Είναι λίγο κολλώδες, οπότε το προσθέτετε σε φρεσκολουσμένα νωπά μαλλιά και το στεγνώνετε με πιστολάκι έτσι λειτουργεί τέλεια ως pre styler. Επίσης, δίνει πάχος, όγκο και υφή. Μου αρέσει πολύ και αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμη, σας προτείνω να το κάνετε.

Άλλα είδη Tonic

Τώρα ας μιλήσουμε για τα άλλα είδη tonics. Αυτές τις μέρες μπορείτε να βρείτε tonics μαλλιών που χρησιμοποιούνται από όλους τους τύπους ανθρώπων λόγω των σημαντικών αποτελεσμάτων τους τόσο στην υγεία των μαλλιών όσο και στο στυλ.

Σε αντίθεση με τα grooming tonics που έχουμε ήδη συζητήσει, αυτά τα τονωτικά δεν περιέχουν συστατικά που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν οποιοδήποτε είδους κρατήματος στα μαλλιά. Συνήθως αυτά περιέχουν μια συλλογή λαδιών, με το καθένα να έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα προκαθορισμένο χαρακτηριστικό.

Degreaser hair tonic Clubman Pinaud 370ml

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού του τύπου tonic, είναι το Clubman pinaud hair tonic. Κοιτάζοντας την ιστοσελίδα τους, το περιγράφουν ως ένα μείγμα φυσικών ελαίων και αλκοολούχων διαλυμάτων που συνεργάζονται για να καθαρίσουν βαθιά τη συσσώρευση μη υδατοδιαλυτών προϊόντων styling απο τους πορους του δέρματος , να ρυθμίσουν τα ph και να αναζωογονήσουν το τριχωτό της κεφαλής. Τα φυσικά έλαια απορροφώνται γρήγορα από την τρίχα χωρίς να αφήνουν πίσω τους λιπαρά υπολείμματα και αφήνουν τα μαλλιά ελαφριά, απαλά και υγιή. Αυτό είναι πραγματικά το κλειδί σε
αυτούς τους τύπους tonic, ελαφρά έλαια που απορροφώνται γρήγορα, τα οποία στη συνέχεια αφήνουν τα μαλλιά γεμάτα ζωή, εξαιρετικά απαλά και με φυσική όψη.

Τα οφέλη των hair tonic

Μπορεί να βοηθήσει και σε πολλά πράγματα, όπως στην αποκατάσταση του ερεθισμού του τριχωτού της κεφαλής, της ξηρότητας του τριχωτού της κεφαλής, των ξηρών / εύθραυστων μαλλιών, ακόμη και σε ορισμένα ζητήματα σχετικά με το φριζάρισμα σε χοντρή τρίχα.

Τα tonics προσφέρουν τόσα πολλά οφέλη και αν δεν το χρησιμοποιείτε, πρέπει απολύτως να το σκεφτείτε. Τα grooming  tonics με ελάχιστη προσπάθεια θα σας δώσουν ένα αποτέλεσμα ισάξιο με το χτένισμα που σας κάνει ο κουρέας σας. Τα degreaser tonics θα καθαρίσουν βαθιά τους πόρους του δέρματος και αφήσουν τα μαλλιά με υφή και όψη γεμάτη υγεία.